Kontakt

DQS Slovakia s.r.o.

Bôrická cesta 107

010 01 Žilina

Slovenská Republika

Tel: +421 (0)948 516-427

Kontaktujte nás

  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn Sociální Icon
  • RSS

Tento web používa súbory cookies. Jeho prehliadaním súhlasíte s ich používaním. DOZVEDIEŤ SA VIAC

Ochrana osobných údajov a zodpovednosť

(Imprint, privacy, liability)

DQS SLOVAKIA s.r.o. - certifikačné služby ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001:2015, TISAX, IATF 16949:2016.| dqs-slovakia.sk

Potraviny, krmivo a spotrený tovar

 

Spoločnosti po celom svete, zo všetkých podnikateľských sektorov vidia DQS ako ich dôveryhodného partnera pre systémovú certifikáciu. Zistite, čo ponúkame prostredníctvom nižšie uvedeného prehľadu, alebo nás kontaktujte, aby ste zistili viac o našich službách.

HACCP

Konfrontácia ohrození zdravia

HACCP je navrhnutý pre organizácie, ktoré chcú využiť neutrálne a kompetentné hodnotenie aby preukázali súlad so svojim systémom manažmentu hygieny, dobré výrobné praktiky a svoje preventívne koncepty na zamedzenie ohrození zdravia zhodnotených v súlade s  Nariadením (EU) 852/2004 (Hygiena potravín) alebo iným vybraným referenčným systémom. HACCP je taktiež navrhnuté pre organizácie, ktoré komerčne vyrábajú, spracúvajú,

distribuujú alebo prinášajú na trh potraviny alebo materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami - konkrétne priemyselný výrobcovia potravín, maloobchodní predajcovia potravín, stravovanie a priemyselná gastronómia, ale aj ich dodávatelia, ako napríklad výrobcovia baliacich materiálov.

Koncept HACCP je založený na existujúcom koncepte hygieny v súlade s právnymi požiadavkami. Jeho cieľom je identifikovať špecifické ohrozenia zdravia konzumentov, predstavované hlavne potravinami, či už sú fyzickej, chemickej alebo (mikro)biologickej podstaty, odhadnúť pravdepodobnosť ich výskytu a špecifikovať preventívne opatrenia, ktoré môžu byť užité, aby sa predišlo týmto rizikám počas výroby potravín, alebo ich znížiť na akceptovateľné minimum. Analýza rizika alebo radšej ohrozenia musí byť pravidelne aktualizovaná, najmä, keď sú predstavované nové produkty alebo v prípade technologických zmien.

Výhody pre Vašu organizáciu:

  • Identifikácia, zhodnotenie a riadenie ohrozenia zdravia

  • Evidencia splnenie požiadaviek náležitej starostlivosti

  • Vyššia ochrana konzumentov a ich vyššia dôvera

  • zvýšená bezpečnosť výrobkov  a znížené riziko zodpovednosti za chybné výrobky

  • Efektívne monitorovanie rizík potravín